1. در صورتی که برای اولین بار از این سایت بازدید میکنید, لازم است تا راهنمای سایت را مطالعه فرمایید. در صورتی که هنوز عضو نشده اید برای ارسال مطالب , دانلود فایل ها و ...عضو شده و در سایت ثبت نام کنید.با کلیک بر روی ثبت نام در مدت کوتاهی عضو سایت شده و از مطالب و امکانات سایت بهره مند شوید.
  2. هر گونه بحث سیاسی و خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران ممنوع می باشد و به شدت برخورد می شود.
  3. در صورت شکایت از مدیران و ناظران انجمن با کاربر farbod در ارتباط باشید.

روغن زیتون ، مراقب طبیعی استخوانها

شروع موضوع توسط آوینا ‏27/8/16 در انجمن تغذیه

  1. آوینا

    آوینا کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏17/5/16
    ارسال ها:
    719
    تشکر شده:
    1,576
    امتیاز دستاورد:
    93
    جنسیت:
    زن
    روغن زیتون ، مراقب طبیعی استخوانها
    [​IMG]
    استئوپروز (پوکی استخوان) به معنی کاهش تراکم استخوان و زوال ساختارهای سازنده ی بافت استخوانی می باشد. این بیماری می تواند منجر به نازک شدن بافت استخوان و افزایش احتمال شکستگی آن، به خصوص در مهره های کمری و گردن استخوان ران گردد. این بیماری یکی از مشکلات قرن حاضر و بیماری شایع استخوانی است و میلیون ها نفر را در سطح جهان گرفتار کرده است و به عنوان یک مسئله ی مهم سلامت جوامع مطرح می شود.

    کاهش تراکم و استحکام استخوان وابسته به سن، یک روند طبیعی و ثابت از بیولوژی انسان است که مردان و زنان را بطور یکسان تحت تاثیر قرار می دهد و از عوامل مهم استئوپروز و شکستگی های استخوانی می باشد. همچنین کاهش سطح هورمون استروژن بعد از یائسگی، زنان را مستعد استئوپروز قرار داده و شکستگی های ناشی از آن، از علل اصلی بیماری و مرگ و میر زنان مبتلا می باشد .

    مدارک و شواهدی وجود دارد که پیروی از الگوی غذایی مدیترانه ای می تواند اثرات مفیدی بر سلامت استخوان داشته باشد و روغن زیتون به عنوان چربی اصلی این رژیم غذایی، سبب چنین تاثیری می شود.

    شواهدی وجود دارد که پلی فنول های روغن زیتون سبب کاهش تحلیل و شکستگی استخوان می شود. فنولیک تیروزول و هیدروکسی تیروزول از مهمترین ترکیبات فنولیک در روغن زیتون بکر ( تصفیه نشده ) می باشند که در مطالعات مختلف سبب افزایش شکل دهی استخوان در موشها شده اند.

    اولئوروپئین که از ترکیبات اصلی روغن زیتون می باشد و در زیتون و برگ های زیتون نیز وجود دارد، در مطالعاتی سبب افزایش تشکیل استئوبلاست ها که سلول های سازنده استخوان ها هستند، می شود که میتواند اثرات پیشگیرانه در برابر تحلیل استخوان داشته باشد و حتی سبب کاهش علائم پوکی استخوان در مبتلایان گردد.

    لوتئولین فلاونوئید دیگری در روغن زیتون بکر است که طبق مطالعات انجام شده، بطور قابل توجهی سبب کاهش تولید استئوکلاستها که سلول های استخوان خواری هستند می شود و در نتیجه از از پوکی استخوان ناشی از یائسگی پیشگیری نماید.

    بطور کلی، فنول های روغن زیتون می تواند در پیشگیری از کاهش تراکم استخوان مفید باشد. لذا توصیه می شود که افراد در معرض پوکی استخوان بویژه خانم های یائسه و سالمندان، مصرف روغن زیتون بکر را در برنامه غذایی خود بگنجانند.





    نویسنده: ندا عزالدین متخصص تغذیه و رژیم درمانی
     
بارگذاری...