1. در صورتی که برای اولین بار از این سایت بازدید میکنید, لازم است تا راهنمای سایت را مطالعه فرمایید. در صورتی که هنوز عضو نشده اید برای ارسال مطالب , دانلود فایل ها و ...عضو شده و در سایت ثبت نام کنید.با کلیک بر روی ثبت نام در مدت کوتاهی عضو سایت شده و از مطالب و امکانات سایت بهره مند شوید.
  2. هر گونه بحث سیاسی و خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران ممنوع می باشد و به شدت برخورد می شود.
  3. در صورت شکایت از مدیران و ناظران انجمن با کاربر farbod در ارتباط باشید.

تن ماهی را با تخم مرغ نخورید....

شروع موضوع توسط queen of night ‏18/2/15 در انجمن اشپزی ایرانی

  1. queen of night

    queen of night کاربر خودمونی

    تاریخ عضویت:
    ‏19/11/14
    ارسال ها:
    1,673
    تشکر شده:
    3,223
    امتیاز دستاورد:
    113
    شغل:
    دانشجو
    محل سکونت:
    شهرکرد
    زمان / اين روزها وقتي فردي در فاميل دچار بيماري*هاي سختي مثل سرطان و. . . مي*شود، مادربزرگ*ها و پدربزرگ*ها از روزگار خود مي*گويند كه اين*قدر بيماري*ها زياد و عجيب و غريب نبودند و علتش را خورد و خوراك*هاي سالم مردم مي*دانند! مسلما سال*ها پيش گوشت، مرغ و ماهي هورموني و سرب*دار در بازار اين*قدر رواج نداشت، همه*چيز به صورت طبيعي رشد مي*كرد و سالم بود.

    شايد از زرشك*پلو و مرغي كه پاي ثابت مجالس عزا و عروسي*مان است تا ماست و ترشي كنار غذاي*مان و حتي ميوه*هاي مختلفي كه با هم مصرف مي*كنيم، همگي باعث اختلال سلامت*مان شده*اند. شايد بسياري از غذاهايي كه شما در يك سفره كنار هم مي*چينيد، سلامتي*تان را تهديد كند و ميل كردن آنها با يكديگر در يك وعده هيچ خوشايند نباشد. در ادامه دكتر عليرضا عباسيان، متخصص طب سنتي به شما خواهد گفت براي خوردن خوراكي*هاي مختلف بهتر است چه نكاتي را رعايت كنيد و از خوردن كدام مواد غذايي با هم خودداري كنيد تا بدني سالم*تر و زندگي شاداب*تر داشته باشيد.




    از زرشك*پلو با مرغ تا باقالي*پلو با ماهي

    از *مهماني*هاي رسمي تا جمع*هاي خودماني، زرشك*پلو با مرغ مي*تواند زينت سفره ايراني باشد؛ خوش*خوراك است و كمتر كسي پيدا مي*شود كه اين غذا را دوست نداشته باشد. اما مي*گويند زرشك*پلو گزينه مناسبي براي همراهي مرغ نيست! بااينكه از ديدگاه طب سنتي تمام گوشت*ها طبع گرمي دارند، اما در اين ميان ماهي از همه سردتر است و بعد از آن مرغ قرار دارد كه طبعش نسبتا خنك است، بنابراين همراهي مرغ با زرشك كه طبع سردي دارد، باعث سردتر شدن طبع مرغ شده و مي*تواند هضم غذا را براي بدن سخت*تر كند، پس بهتر است در خوردن چنين غذايي زياده*روي نكنيد يا زعفران را چاشني كار كنيد.

    همچنين باقالي*پلو با ماهي در عين خوشمزه بودن، تركيب چندان مناسبي نيست چراكه باقالي نفخ زيادي ايجاد مي*كند و ماهي هم در ميان گوشت*ها سردترين طبع را دارد و رطوبت ايجاد مي*كند. ازآنجا كه رطوبت پايه به وجود آمدن نفخ است، خوردن باقالي نفاخ همراه ماهي مي*تواند فرد را دچار باد شكمي كند، البته اگر به خوردن چنين غذايي علاقه داريد، بهتر است ابتدا ماهي را در سسي از روغن كنجد و ادويه آويشن و نهايتا مقداري آرد خوابانده و بعد سرخ کنید تا طبعش متعادل شود. درضمن بعد از خوردن اين غذا خرما ميل كنيد تا مزاج*تان به هم نريزد و به*اصطلاح سردي*تان نشود!

    بهترين همراه غذا

    اگر سر سفره غذا هم ماست باشد و هم سالاد، كدام را انتخاب مي*كنيد؟ شايد هم انتخابي در كار نباشد و هر دو را امتحان كنيد، اما خوب است بدانيد از نظر طب سنتي بهترين و ايده*آل*ترين كار اين است كه هر غذا، نوشيدني و چاشني به*تنهايي خورده شود يا همراه با مصلحاتش مصرف شود تا مزاج فرد را دچار اختلال نكند، مثلا براي همراهي غذا سبزي*ها به*خصوص ريحان، ترخون و تره كه طبع گرمي دارند بهترين گزينه* هستند. سالاد و ماست، هر كدام به صورت جداگانه، بهتر است به*عنوان ميان*وعده استفاده شوند و حداقل يكي، دو ساعت قبل از غذاي اصلي خورده شوند.

    در ضمن يادتان باشد اگر براي همراهي غذا ترشي را انتخاب مي*كنيد يا غذاي*تان حاوي آبليمو است، از خوردن ماست و لبنيات همراه آن صرف*نظر كنيد، كلا طب سنتي درهم خوري را منع كرده چراكه مواد غذايي مختلف به شيوه*هاي مختلفي در معده پخته مي*شوند، به عبارت ديگر مواد غذايي مختلف متابوليسم*هاي متفاوتي دارند و آنزيم*هاي متفاوتي براي هضم هر كدام*شان نياز است، امكان دارد آنزيم هضم يكي، مُخِل هضم ديگري باشد. براي همين گفته شده مواد مختلف هم*زمان با هم خورده نشوند.

    برخي مواد از لحاظ مزاجي با يكديگر تداخل دارند و بر هم اثر منفي مي*گذارند مثلا ماست و ترشي طبع بسيار سردي دارند و خوردن اين مخلفات با غذا يا حتي به*تنهايي توصيه نمی*شود و اگر هم*زمان با هم خورده شوند، سردي*شان دوچندان شده و فرد را اذيت مي*كنند. اگر دوست داريد همراه غذا ترشي ميل كنيد، بهتر است دقت كنيد كه دچار سوءهاضمه نباشيد، ضمن اينكه از ترشي*هايي كه حاوي ميوه*هاي گرم مثل سير، انبه، گياه كبر و. . . يا ادويه*هاي گرم مثل سياه*دانه، فلفل و دارچين و. . . هستند، استفاده كنيد.

    تن*ماهي را با تخم*مرغ نخوريد

    حتما شما هم تا به حال يكبار روي تن ماهي*تان تخم*مرغ شكسته*ايد! يا شايد عادت داريد نيمروي*تان را با نان و پنير ميل كنيد، يا مخلوطي از گوشت گوسفند و گوساله را در خورش*هاي*تان بريزيد اما خوب است بدانيد هيچ*كدام از اينها نه*تنها تركيبات خوبي نيستند كه حتي طب سنتي آنها را منع كرده است. درحقيقت غذاهاي مختلف در طب سنتي به دسته*هاي مختلفي تقسيم شده*اند كه در آن ميان خوردن سه دسته از غذاها با هم به*شدت منع شده: لبنيات، تخم*مرغ و گوشت*ها. يعني هيچ*كدام از اين غذاها را (دو به دو يا هر سه را با هم) مصرف نكنيد چون هركدام از آنها يك غذاي كامل هستند، حتي براي مرينيت (مزه*دار) كردن ماهي و بعضي گوشت*ها آنها را در تخم*مرغ نخوابانيد.

    ماست و ماهي، يك تركيب نامناسب

    از قديم گفته*اند ماست را با ماهي نخوريد كه كك و مك مي*آوريد، اما آيا اين ادعا واقعا درست است؟!

    طب سنتي چهار مرحله هضم را براي غذاها تعریف می*کند و درنهايت معتقد است غذا با گذراندن اين مراحل هضم* تبديل به بافت*هاي بدن يعني پوست، گوشت، خون و... مي*شود. اگر اين مراحل هضم* كامل و درست نباشند، اين غذاها باز هم تبديل به بافت*هاي بدن مي*شوند با اين تفاوت كه بافت خوب، سالم، كامل و شفافي كه بايد، به وجود نمي*آيد مثلا پوستي درست مي*شود كه كدر است و به زيبايي و شفافي يك پوست سالم نيست. اين اتفاق به خاطر فضولاتي است كه در بافت باقي مانده و مراحل هضم* به خوبي طي نشده است.

    نكته ديگري كه در اين ميان نبايد فراموش كرد اين است كه هرچه غذا طبع سردتري داشته باشد، بیشتر مشكل*ساز مي*شود. خوردن ماست كه طبع سردي دارد، همراه ماهي كه آن هم در ميان گوشت*ها سردترين طبع را دارد، باعث توليد خلط خام زيادي در بدن مي*شود و درنهايت بافت*هاي تازه بدن- آن*طور كه بايد و شايد- زيبا، شفاف و سالم نخواهند بود.

    چاي را با چي بخوريم؟

    دقت كرده*ايد زمستان*ها چقدر چاي و دارچين مي*چسبد؟ تابستان*ها هم چاي و آبليمو يا چاي و نعناع حسابي* تر و تازه*مان مي*كند، اما به نظرتان بهترين چاشني چاي چيست؟ اصلا بهتر است چاي سياه بنوشيم يا چاي سبز؟ شايد هم قهوه گزينه بهتري براي نوشيدني*هاي درطول روزمان باشد.
    به تشخيص طب سنتي، چاي سياه طبع نسبتا سردي دارد و مصلحش براي افراد گرم*مزاج شير است، درواقع اين افراد بايد چاي را در شير دم كنند، شيرچاي يك نوشيدني خوش*طعم و مقوي است اما مصلح چاي سياه براي كساني كه طبع سردي دارند ادويه*هاي گرم مثل زنجبيل، دارچين، هل و زعفران است.

    برعكس چاي سياه، طبع چاي سبز و قهوه، گرم و خشك است و نياز به مصلح دارند. از آنجا كه قهوه و كاكائو در مناطق گرمسير و بسيار مرطوب رشد مي*كنند، مصرف اين خوراكي*ها براي ساكنان همين مناطق بسيار مناسب است چراكه باعث مي*شود كمي بدن*شان خشك شود و دچار بيماري*هاي رطوبتي نشوند، اما در منطقه*اي كه كشور ما در آن واقع شده و بيشتر نقاطش كويري است، خوردن بيش از حد اين مواد مي*تواند باعث اختلال شود. همچنين افرادي كه خشك*مزاج يا گرم*مزاجند اصلا نبايد در مصرف چاي سبز و قهوه زياده*روي كنند زیرا با مشكلاتي مثل يبوست، خشكي و خارش پوست و. . . مواجه خواهند شد.




    البته اگر بخواهيد نوشيدني درست كنيد كه با همه طبع*ها سازگار باشد، توصيه مي*كنيم اين نوشيدني هندي را امتحان كنيد، چاي را با شير، زنجبيل و قدري عسل دم كنيد. به اين ترتيب كه به*ازاي هر يك ليوان شير، يك قاشق مرباخوری سرخالي چاي خشك، نصف قاشق مرباخوري پودر زنجبيل يا به اندازه دو بند انگشت زنجبيل تازه و يك قاشق مرباخوري عسل را مخلوط كرده و روي شعله ملايم بگذاريد تا به*تدريج جوش بيايد و چاي رنگ بيندازد. اين نوشيدني به*خاطر زنجبيل كلسيم خوبي دارد و با تحريك عروق خوني دستگاه گوارش، جذب كلسيم را افزايش مي*دهد.

    يك نوع ميوه لطفا

    متخصصان طب سنتي معتقدند خوردن چند نوع ميوه با هم خوب نيست و بهتر است فرد يك نوع ميوه ميل كند، البته مصرف هم*زمان ميوه*هايي مثل پرتقال و نارنگي كه از يك خانواده هستند مشكل كمتري ايجاد مي*كند اما خوردن خيار به تنهايي، به*خصوص در فصل سرد مي*تواند باعث مشكلاتي مثل نفخ و سوءهاضمه و در معده*هاي مرطوب باعث ترش كردن، رخوت و سستي، خواب*آلودگي و اختلال حافظه شود. يكي از ساده*ترين و البته معمول*ترين مصلح خیار، نمك است.

    مثلا موز كه مي*تواند يبوست ايجاد كند، بهتر است به صورت حلقه*حلقه، مقداري عسل يا شكر روي آن ريخته و ميل شود يا بعد از خوردن آن مقداري نمك ميل شود.

    ماست و خيار در زمستان؛ ممنوع

    ماست و خيار كه اين روزها پاي ثابت *مهماني*هاي*مان است قبلا به*عنوان يك تجویز طبي، در همين منطقه آب و هوايي ايران مورد استفاده قرار می*گرفت اما مصرف آن در تمام فصول رایج نبوده است، بلكه در تابستان*ها آن هم به*عنوان يك غذا مصرفش توصيه مي*شده و هاضم آن (موادي كه به هضم كمك مي*كنند) آويشن، زنيان و نعناع است و مصلحش مرباي زنجبيل يا ساير مرباهاي گرم مثل مرباي هويج (كه داخل ماست مي*ريزند). ماست و خيار و آب‏دوغ خيار در مناطقي مثل كرمان، سمنان، يزد و... كه آب و هواي گرم و خشكي دارند و مردم در تابستان دچار كمبود مايعات مي*شوند به*عنوان ناهار يا شام مصرف مي*شد.

    اين خوراك سبك را با مقداري كشمش و گردو همراه مي*كردند تا كمي طبعش گرم*تر شود البته استفاده از هر خوراكي در مناطق مختلف متفاوت و وابسته به محصولات كشاورزي همان منطقه بوده است، اما به هر حال مصرف هر خوراكي جايگاه مشخصي داشته و همه چيز با امروز كه مردم در تمام فصول همه نوع خوراكي و ميوه*اي مصرف مي*كنند متفاوت بوده است. قديم*ها هر فصلي ميوه خاص خودش را داشت و مردم فقط ميوه*هاي همان فصل را مي*خوردند به همين خاطر دچار اختلالات طبعي و مزاجي نمي*شدند اما امروز در تمام فصول همه نوع ميوه و خوراكي در دسترس است، بنابراين به توصيه پزشكان بايد مواد غذايي را گزينشي و آگاهانه مصرف كنيم.
     
    admin از این پست تشکر کرده است.
بارگذاری...