1. در صورتی که برای اولین بار از این سایت بازدید میکنید, لازم است تا راهنمای سایت را مطالعه فرمایید. در صورتی که هنوز عضو نشده اید برای ارسال مطالب , دانلود فایل ها و ...عضو شده و در سایت ثبت نام کنید.با کلیک بر روی ثبت نام در مدت کوتاهی عضو سایت شده و از مطالب و امکانات سایت بهره مند شوید.
  2. هر گونه بحث سیاسی و خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران ممنوع می باشد و به شدت برخورد می شود.
  3. در صورت شکایت از مدیران و ناظران انجمن با کاربر farbod در ارتباط باشید.

آشنایی با لنزهای مناسب برای عکاسی تئاتر

شروع موضوع توسط didnegar ‏21/1/19 در انجمن عکس طبیعت

  1. didnegar

    didnegar کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏11/1/19
    ارسال ها:
    1
    تشکر شده:
    0
    امتیاز دستاورد:
    1
    جنسیت:
    مرد
    لنز مناسب عکاسی تئاتر

    تئاتر یکی از هنرهای بسیار پرطرفدار است که امروزه به‌طور گسترده در کشورهای مختلف اجرا می‌شود. در میان علاقه مندان به تئاتر، هستند کسانی که تمایل دارند به عکاسی و نیز فیلمبرداری از صحنه های تئاتر بپردازند و صحنه های زیبای این هنر را ثبت کنند. عکاسی در هر صنعت و حرفه‌ای بسته به شرایطی که دارد، نیازمند تجهیزات خاص خودش است. دوربین مناسب، تجهیزات نورپردازی، کوادکوپتر، انواع پایه‌ها و… از جمله تجهیزاتی می‌باشند که انواع گوناگونی از آن‌ها در زمینه‌های مختلف به‌کار گرفته می‌شود.

    همان‌طور که می‌دانید، لنز دوربین یکی از مهم‌ترین لوازم عکاسی است که در انواع گوناگون تولید و به بازار عرضه می‌شوند. از هر لنز، در موقعیت و شرایطی متفاوت استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال، لنزهای ماکرو برای عکسبرداری از سوژه‌های کوچک مناسب‌اند، درحالی که لنزهای واید معمولاً برای ثبت صحنه‌های طبیعت و نیز زمانی که نیاز است گستره وسیعی از صحنه در تصویر جای داده شود، مثل عکاسی معماری مورد استفاده قرار می‌گیرند. لذا چنانچه می‌خواهید به عکاسی در زمینه تئاتر بپردازید، لازم است تا لنز مورد نیاز آن را تهیه کنید تا بتوانید در حرفه‌ای ترین سطح، به عکسبرداری از صحنه‌های تئاتر بپردازید.

    در ادامه، ضمن بررسی ویژگی‌های لنزهای مناسب عکاسی تئاتر، چند نمونه از لنزهای موجود در بازار را نیز بررسی می‌کنیم.

    فاصله کانونی ، یک ویژگی مهم در عکاسی تئاتر
    همانطور که میدانید، لنزها براساس فاصله کانونی به دسته‌های مختلفی نظیر واید ، نرمال (معمولی)، تله فوتو ، ماکرو و … تقسیم می‌شوند. مسلم است که لنز های ماکرو در این زمینه کاربرد کمتری دارند. مناسب‌ترین لنزها برای عکاسی از صحنه تئاتر، لنز های واید و اولترا واید (با فاصله کانونی 8 _ 35 میلی‌متری) هستند. زیرا زاویه باز این لنزها، سبب می‌شود تا شما به راحتی تمام صحنۀ تئاتر را در عکس خود جای دهید. لنزهای نرمال ( با فاصله کانونی 35 تا 70 میلی‌متر) و نیز لنز های تله فوتو نیز در عکاسی از تئاتر مفید می‌باشند. با این لنزها می‌توانید از فواصل مختلف، پرتره های زیبایی را از بازیگران تئاتر ثبت کنید.

    شما می توانید یکی از انواع لنز های زوم (دارای فاصله کانونی متغیر) یا پرایم (تک کانونی) را به دلخواه انتخاب کنید. اگر می‌خواهید تصاویری با کیفیت بالا و از فواصل مختلف سوژه‌های صحنه تئاتر شکار کنید، توصیه ما استفاده از لنزهای زوم است.

    هنگام عکاسی تئاتر به دیافراگم توجه کنید
    دومین ویژگی لنزها که درباره لنزهای مناسب عکاسی تئاتر آن را بررسی می‌کنیم، دیافراگم است. از آن‌جایی که صحنه تئاتر معمولاً دارای نور کمی می‌باشد، لازم است از لنزهای دارای دیافراگم بازتر استفاده شود؛ زیرا استفاده از لنزهای با دیافراگم باز سبب می‌شود تا حداکثر نور ممکن به دوربین برسد و تصاویر با روشنایی مناسب ثبت شوند. پیشنهاد ما استفاده از لنزهایی با دیافراگم ( f/1.4 تا f/5.6 ) است.

    لرزشگیر را فراموش نکنید
    لرزشگیر یکی دیگر از قابلیت‌های کاربردی در زمینه عکاسی تئاتر است. همان‌طور که می‌دانید، لرزش‌های دست به شدت کیفیت تصاویر ثبت شده را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ لذا سیستم لرزش‌گیر می‌تواند تا حد زیادی اثر این لرزش‌ها را از بین ببرد و از تار شدن تصاویر ثبت شده جلوگیری کند.

    سیستم فوکوس و وضوح تصویر
    فوکوس اتوماتیک در اکثر لنزهای جدید وجود دارد و با کمک این سیستم، دوربین به‌طور خودکار بر روی سوژه تمرکز می‌کند و وضوح تصویر ثبت شده افزایش می‌یابد. در عکاسی تئاتر، نیاز است تصاویر از زاویه‌ها و فواصل مختلف و با سرعت بالا ثبت شود؛ لذا قابلیت فوکوس اتوماتیک برای شما بسیار کاربردی خواهد بود. ممکن است در شرایط خاصی مانند کم بود نور و کنتراست کم سوژه (که معمولاً در سالن تئاتر مشاهده می‌شود)، فوکوس خودکار نتواند به درستی عمل کند. در این هنگام لازم است از فوکوس دستی استفاده شود. سیستم فوکوس دستی نیز در همه لنزها تعبیه شده تا درصورت لزوم بتوانید به‌صورت دستی روی سوژه خود تمرکز کنید.

    اکنون که با ویژگی های یک لنز مناسب برای عکاسی تئاتر آشنا شدید، بهتر است به بررسی چند لنز از محصولات کمپانی های فعال در این زمینه بپردازیم. در ادامه چند لنز از شرکت های کانن، نیکون، سیگما و تامرون که برای عکاسی تئاتر مناسب هستند را به شما معرفی می‌کنیم.


    1_ لنز Canon EF 16-35 mm F2.8L II USM

    اولین لنزی که مورد بررسی قرار می دهیم، یکی از لنزهای زوم شرکت کانن است که با فاصله کانونی 16 تا 35 میلی متر، در دسته لنز های واید این شرکت قرار می‌گیرد. این لنز برای دوربین‌ های فول فریم و APS-C دارای مانت EF قابل استفاده می‌باشد. دیافراگم این لنز، در محدوده f/2.8 تا f/22 باز و بسته می‌شود که برای فضای کم نور صحنه تئاتر مناسب است. این لنز از سیستم فوکوس داخلی التراسونیک بهره می‌گیرد و فوکوس دستی از قابلیت های ویژه آن به‌شمار می‌آید.



    2_ لنز Nikon AF-S DX NIKKOR 10-24mm f/3.5-4.5G ED

    این لنز یکی از لنز های زوم شرکت نیکون است که بر روی دوربین های فول فریم و APS-C دارای دهانه نوع DX قابل استفاده است. فاصله کانونی 10 تا 24 میلی متری این لنز، آن را برای عکاسی از صحنه‌های تئاتر محبوب کرده است. دیافراگم لنز مذکور در محدوده f/3.5 تا f/22 باز و بسته می‌شود و شرکت نیکون یک سیستم فوکوس داخلی التراسونیک را در این لنز تعبیه کرده‌است.



    3_ لنز Sigma 17-50 mm f/2.8 EX DC OS HSM for Nikon

    سومین لنز مورد بررسی در زمینه لنزهای مناسب برای عکاسی تئاتر، لنز زوم 17 تا 50 میلی متری شرکت سیگما می‌باشد که با این محدوده فاصله کانونی جز لنز های واید تا نرمال قرار می‌گیرد. دیافراگم 7 تیغه این لنز در بسته‌ترین حالت f/22 و در بازترین حالت f/2.8 است که امکان ثبت تصاویر شارپ را برای شما فراهم می‌کند. شرکت سیگما این لنز را برای دوربین های فول فریم و APS-C شرکت نیکون ساخته است. این لنز مجهز به سیستم فوکوس اتوماتیک داخلی هایپرسونیک می‌باشد که تجربه عکسبرداری با صدای کم و سرعتی بالا را برای شما فراهم می‌کند. یکی از قابلیت‌های مهم این لنز ، سیستم لرزشگیر اپتیکال OS تعبیه شده در آن است. این قابلیت تصاویر شما را بسیار حرفه‌ای و بدون هرگونه تاری و نقص به شما تحویل می‌دهد.


    4_ لنز Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD For Canon

    حال به بررسی یکی از لنز های سوپرواید شرکت تامرون می‌پردازیم که برای دوربین های فول فریم و APS-C نیکون با مانت EF ساخته شده است. فاصله کانونی متغیر 15 تا 30 میلی متری این لنز زوم، سبب شده تا گستره وسیعی از صحنه مقابل را در تصویر خود جای دهید. دیافراگم 9 تیغه این لنز، در محدوده f/2.8 تا f/22 باز و بسته می‌شود که محدوده قابل قبولی برای عکاسی تئاتر است و سبب می‌شود تا به‌راحتی پس زمینه تصاویر خود را تار کنید.فوکوس داخلی التراسونیک و فوکوس دستی نیز از دیگر امکانات این لنز می‌باشد. علاوه براین سیستم لرزشگیر VC به کار رفته در این لنز، سبب می‌شود تا حتی در شرایط نوری کم بتوانید عکس‌های فوق العاده‌ای ثبت کنید.

    در انتها لازم به ذکر است لنزهای معرفی شده، نمونه‌هایی از لنز های مناسب عکاسی تئاتر هستند و شما می‌توانید بر حسب نیاز خود و نیز بودجه‌ای که در اختیار دارید، لنزی دارای امکانات مشابه را خریداری کنید.
     
  2. افسون خانوممممم

    افسون خانوممممم کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏24/3/20
    ارسال ها:
    493
    تشکر شده:
    177
    امتیاز دستاورد:
    43
    مارک دوربین ها را بگید ؟؟؟؟
     
بارگذاری...